Italiaanse spits Lucca helpt Jong Ajax aan zege op Heracles

Lorenzo Lucca.© Foto ANP

ANP
AMSTERDAM

De Italiaanse spits Lorenzo Lucca heeft met twee doelpunten een belangrijk aandeel gehad in de zege van Jong Ajax op Heracles Almelo. Het werd op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax, maar liefst 4-0 en de eerste twee doelpunten kwamen op naam van Lucca.

Vlak voor rust opende de Italiaan de score en na een klein uur maakte hij er 2-0 van. Donny Warmerdam nam in de 73e minuut de 3-0 voor zijn rekening en bepaalde niet veel later ook de eindstand.

De 21-jarige Lucca, die na een uur werd gewisseld door trainer John Heitinga, wordt door de Amsterdammers gehuurd van Pisa. Hij deed tot nu toe pas één keer mee bij het eerste elftal. In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (6-1) viel de spits halverwege de tweede helft in.

Voor Heracles was het pas de eerste nederlaag van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax boekte de tweede zege van het seizoen en staat nu tiende.

Jong AZ was met 3-1 te sterk voor FC Dordrecht, terwijl Jong PSV op de eigen Herdgang met 3-0 kansloos was tegen TOP Oss.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen