Willem Kruijer verbaasd over premieverhoging voor z’n hond

© foto pixabay

Ed Brouwer

Een hond is voor veel eigenaren een familielid waar je alles voor over hebt. En goed verzekert om medische kosten beheersbaar te houden.

Willem Kruijer uit Velserbroek heeft daar toch een vraag over, of beter een klacht. Tien jaar geleden sloot hij voor zijn Lizzy een hondenverzekering af bij de Hema. Het tientje van toen is inmiddels meer dan twintig euro in de maand en nu krijgt hij bericht dat de premie verder stijgt, omdat ’De premie niet in verhouding (staat) tot de zorgkosten die we vergoeden. Die zijn hoger dan verwacht en in het verleden hebben we voor Lizzy een te lage premie gevraagd’, schrijft Hema. ,,Dat is toch een onzinnige reden om te verhogen? Wat vindt u hiervan?”

Vervelend, maar te begrijpen omdat ook de medische zorgkosten voor huisdieren blijven stijgen. Kijk je naar vergelijkingssites, dan is de premie van de Hema nog steeds alleszins redelijk.

De woordvoerder van de Hema zegt dat ze de premie niet graag verhogen, maar dat het nodig is omdat onderzoek leert dat sommige hondenrassen meer zorgkosten maken dan andere en klanten met een ouder huisdier vaker naar de dierenarts gaan dan ingeschat. Bij een derde van de verzekerden speelt dit en alleen bij hen is de premie verhoogd, gemiddeld 15 procent. Kruijer kan vanwege de verhoging de verzekering stoppen. De vraag is of hij elders beter af is. Vergelijkingssite Independer vergelijkt premies, maar weet niet bij wie je qua premie/prestatie het best af bent.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.