Struinen door het complex van Volkstuinvereniging Wijkeroog in Velsen-Noord tijdens Burendag

De kantine van de volkstuinvereniging.© archieffoto

Pieter van Hove
Velsen-Noord

De open dag is alweer een paar maanden geleden, maar de tuinders van Volkstuinvereniging Wijkeroog in Velsen-Noord kijken alweer uit naar een nóg grotere gebeurtenis: de Burendag van 25 september.

Tussen 12 en 17.30 uur verwelkomen ze belangstellenden op hun complex bij het Wijkeroogpark, ingeklemd tussen de industrie en het Noordzeekanaal. Het organisatiecomité is druk bezig met het opstellen van een gevarieerd programma.

Een vast onderdeel is Struinen in de Tuinen, iets doen in je eigen tuin. Zoals een weggeefhoek, het verkopen van rommelmarktspulletjes of zelf taart bakken en verkopen. Dat geldt ook voor stekjes van de mooiste planten. Wat te denken van een expositie met schilderijen, eigen foto’s en dergelijke?

Gezamenlijke activiteiten zijn er in of rond de kantine ’het Praathuis’. Zoals een workshop Djembé (aanvang 15 en 15.30 uur), aansluitend is er een muzikaal optreden van (volkstuinder) Gerbrand Castricum and Friends. In de tussentijd kan de bezoeker genieten van hapjes van tuinders, zoals de paella van Andrea, de appelflappen van Bob, koffie met appelpunt van Kees, haring met een uitje en zuur van Monique, een gebakken visje van Tessa. En nog meer lekkers.

Uitbuiken kan tijdens een spelletje jeu de boules, achter de kantine of tafeltennissen op de stenen tafeltennistafel. Adres is Wijkermeerweg 16. Parkeergelegenheid is krap, dus kom zoveel mogelijk met de fiets, scootmobiel of lopend.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.