Hockeyers Bloemendaal herpakken zich tegen koploper Rotterdam

Casper van der Veen (Bloemendaal) stuit op keeper Derk Meijer van Rotterdam.© Foto United Photos/Koen Suyk

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Na het 2-2 gelijkspel vorige week in en tegen Den Bosch heeft Bloemendaal zich knap hersteld. Rotterdam werd zondag op ’t Kopje teruggewezen met 4-1.

Hoe je het ook wendt of keert: Rotterdam, dat het vorig seizoen als negende eindigde op de ranglijst, kwam op bezoek bij de Musschen als lijstaanvoerder van de hoofdklasse. Weliswaar met één gewonnen duel in de tas, maar de 8-1 tegen HDM in de openingswedstrijd van de competitie maakte indruk. Met een hoofdrol voor de 36-jarige Jeroen Hertzberger, die vijf keer scoorde en zijn twintigste seizoen speelt in de Rotterdamse hoofdmacht.

De spelers van Bloemendaal, van wie de meesten het gelijkspel tegen Den Bosch als ’bijzonder’ hadden ervaren, oogden zondag respectvol voor de bezoekers uit de Maasstad. Maar de zweep ging er direct na het eerste fluitsignaal flink over. De bezoekers waren evenwel niet onder de indruk van de oranjewitte pressie en kwamen na tien minuten zelfs op voorsprong. In ondertal verzilverde Pepijn van der Heijden de eerste Rotterdamse strafcorner.

De thuisploeg, die Roel Bovendeert zag afhaken met een liesblessure, kwam na elf minuten in het tweede kwart op gelijke hoogte. Floris Wortelboer controleerde de hoge bal van achteruit op een weergaloze manier. Het steekpassje op Thierry Brinkman was subtiel. De goaltjesdief omspeelde een Rotterdamse verdediger en mikte feilloos raak. Een prachtdoelpunt. Bijna net zo mooi was de 2-1 van Glenn Schuurman. Na een schitterende aanval over vele schijven mikte de Bloemendaalse aanvoerder raak met de backhand.

Rotterdam, dat probeerde via de counter succes te hebben, capituleerde na de snoeiharde strafcorner van Tim Swaen in het vierde kwart. Dat weerhield Caspar van Dijk er even later niet van om drie verdedigers op het verkeerde been te zetten. De frivole touché van Casper van der Veen was afdoende voor de 4-1.

„We zijn na het puntenverlies tegen Den Bosch rustig gebleven”, wist Bloemendaal-coach Rick Mathijssen na afloop. „Dat is ook het mooie van deze ploeg. Ik vind trouwens, dat als je na een gelijkspel in paniek raakt je geen topsport moet bedrijven.” Zeer content was Mathijssen ook over de hagelnieuwe mat waarop gespeeld werd. „Die is echt geweldig. De snelheid die we vandaag in ons spel konden leggen was op het vorige veld echt niet mogelijk geweest.”

hockey

hoofdklasse mannen

BloemendaalRotterdam4-1

10. Van der Heijden 0-1, 26. T. Brinkman 1-1, 32. Schuurman 2-1, 49. Swaen 3-1 (sc), 52. Van der Veen 4-1

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen