Leerzame generale voor vrouwenploeg Telstar

Henny Beijer
Velsen-Zuid

Het is voor de vrouwen van Telstar aftellen naar de start van de competitie. Met een gehavende selectie werd vrijdag de laatste oefenwedstrijd gespeeld. Tegenstander was Excelsior Rotterdam, dat al een aantal jaren op het hoogste niveau speelt: 1-1.

Na een wat onwennig begin namen de Witte Leeuwinnen gaandeweg de eerste helft het initiatief van de bezoekers over en kwamen ze tot een aantal doelrijpe kansen. Het ontbrak echter aan de scherpte in de afronding, zag ook trainer Marelle Worm: „Het was veelal nog onwennig en daardoor ook wat nerveus. In de afstemming ging het bovendien niet altijd goed.”

Dat probleem lag na een klein uur spelen ook aan de basis van de openingstreffer van Excelsior. Er werd na een afgeslagen corner op de achterlijn onvoldoende adequaat ingegrepen; keeper Kelly Steen, die een prima wedstrijd speelde, had het nakijken. Tien minuten na de 0-1 redde de paal de thuisploeg. Het was talent Lieke Vis, die als invalster centraal voorin haar opwachting mocht maken, die de ploegen verdiend op gelijke hoogte bracht. Kyah Cody bezorgde haar in de loop de bal, waarna ze keurig afrondde.

„Ik ben best tevreden met wat de meiden hebben laten zien’, aldus Worm. ,,Al is er natuurlijk nog volop ruimte voor verbetering. Maar we gaan met vertrouwen richting het duel tegen ADO Den Haag.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen