Monteur in de fout: overal in huis kortsluiting

Ed Brouwer

Een fout bij het installeren van een slimme meter veroorzaakt knallende kortsluiting en kost het leven aan de apparatuur bij Benny Ruff uit Haarlem.

Vervanging van de televisie, de dvd-speler, de huistelefoon en de inbouwmagnetron gaat hem aardig wat kosten - Ruff komt uit op zo’n 1350 euro - maar opdrachtgever van de klus Liander biedt een vergoeding van slechts 202,50 euro. Daar doet Ruff niet veel mee.

Bezwaar voor Liander om meer te vergoeden is de ouderdom van de apparatuur: alles is veertien jaar oud en heeft geen of nauwelijks restwaarde als je afgaat op de afschrijvingslijsten die verzekeraars hanteren (zie https://bit.ly/ombafs). Zouden de apparaten veel jonger zijn, dan is het een ander verhaal en zou Ruff meer krijgen. Na onze bemoeienis verdubbelt Liander de schadevergoeding uit coulance tot 400 euro. Onze advocaat lijkt ook dat nog ’absurd laag’ maar realiseert zich ook dat de apparaten veertien jaar oud zijn en al tegen het einde van hun levensduur liepen en er juridisch weinig meer te eisen is. Liander wil geen precedent scheppen door nóg ruimhartiger te vergoeden, want dat kan hun later duur komen te staan. Meneer Ruff zal dus flink moeten bijleggen om weer tv te kijken, een cd’tje te beluisteren, te bellen of een prakkie op te warmen.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.