Huwelijkscadeautje van PostNL vanuit Spanje

van de ombudsredactie

Op PostNL wordt soms gemopperd, maar lezers maken ook leuke dingen mee met ’Tante Pos’. Zoals Wendy Horseling uit Heemstede.

,,Ik ontving van PostNL 31 kaarten met het verzoek 3,84 euro per kaart aan zegels te plakken omdat er te laag gefrankeerde post is verstuurd. Het gaat om onze trouwkaarten. Als ik een overgebleven exemplaar op de weegschaal leg is die inderdaad 9 gram te zwaar. Geschrokken ga ik op zoek naar de website en krijg na een chatgesprek een telefoonnummer. Aan de lijn een vriendelijke dame die in overleg gaat met haar collega’s. Terug aan de telefoon zegt zij: wij gaan het u kwijtschelden, beschouw het maar als een huwelijksgeschenk van PostNL! Hoe opgelucht kun je zijn?! Dan heeft ze wél alle afzonderlijke codes van iedere aanmaning nodig, ze noteert handmatig, maakt voor mij een (nodig) account aan en gaat later al die informatie verwerken. Ik kan wel juichen en vraag waar bent u, kan ik iets lekkers, leuks brengen? ’Ik zit in Spanje’ is haar antwoord. Kortom, hulde! Een groot geautomatiseerd bedrijf kan tóch menselijk zijn.”

Ongeveer een jaar geleden vernieuwden de fietsenmakers van Boersen in Heiloo de hele aandrijflijn van de fiets van dorpsgenote Cobie Duinmeijer. Het was nodig. Ze kon weer naar hartelust fietsen totdat onlangs de ketting brak. Boersen zag dat deze nog niet versleten was en niet had mogen breken. Zondermeer werd kosteloos een nieuwe gemonteerd. ,,Dat verdient een pluim.”

Lof van Moniek Zwart uit Haarlem voor Spaarnelanden die onaangekondigd veegt en onkruid verwijdert bij haar in de straat. Het parkeerterrein met kniehoog onkruid werd helaas overgeslagen vanwege geparkeerde auto’s. Nadat mevrouw Zwart buurtbewoners had gevraagd hun auto even weg te zetten, kwam Spaarnelanden op haar verzoek terug om het werk af te maken. ,,Ons parkeerterreintje heeft er sinds de aanleg - in 1976 - nooit eerder zó keurig uitgezien. Hulde.”

Uw compliment?

Volgende keer op deze plek een compliment van uzelf? Mocht u ook iets aardigs willen delen, mail ons dan HIER en vergeet niet uw woonplaats erbij te vermelden.

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.