Oogstfeest bij Studio O in Beverwijk met officiële opening van de vernieuwde buitenruimte: ’We willen iedereen laten zien waaraan we hebben gewerkt’

De Buurttuin van Studio O.© Foto Joni Zwart

Van onze verslaggever
Beverwijk

Het is de tijd van het jaar om te oogsten: Studio O heeft zaterdag 24 september een vrolijk feest voor buren en andere belangstellenden.

Studio O, een collectief van twintig creatief ondernemers en kunstenaars, is gevestigd aan de Romerkerkweg in Beverwijk. De organisatie houdt doorgaans regelmatig open huis, maar opeenvolgende lockdowns gooiden roet in het eten.

Nu er weer gelegenheid is om publiek te verwelkomen, wil het collectief laten zien wat er allemaal gebeurt bij Studio O, waarin de afgelopen maanden is gewerkt.

Op 21 december 2021 zorgde Studio O voor een ’Lichtpunt in de Coronatijd’.© Foto Jan van Kampen

Kunstwerk

Om 15 uur start een feestelijk programma met muziek, rondleidingen, exposities en activiteiten. Er zijn gratis workshops, zoals fotografie en dans, en op het plein kun je meebouwen aan een groot kunstwerk. In de ateliers en werkruimten maak je kennis met zeer diverse kunstvormen en ambachten: van traditionele weeftechnieken tot geavanceerde technologie.

Zaterdag 24 september vindt om 15.30 uur de feestelijke opening plaats van de compleet vernieuwde buitenruimte. Met een bijdrage van het coronaherstelfonds zijn rondom het pand onder meer een ronde ontmoetingstafel, een kleurentuin, moestuinbakken voor buurtbewoners en een border met duurzame en insectvriendelijke planten gecreëerd.

Stadsdichter Doris Schyns en wethouder Teun-Jan Tabak zullen bij de opening aanwezig zijn.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.