Onderdak voor meeste alleenstaande moeders van Bloemendaals landgoed Dennenheuvel. Er zijn er nog vijf in afwachting van een oplossing

Enkele moeders van Dennenheuvel, van wie de meesten permanente huisvesting hebben gevonden.© Archieffoto

Arthur de Mijttenaere
Bloemendaal

Veel alleenstaanden op Dennenheuvel, onder wie veel moeders met kinderen, hebben onderdak gevonden. De kloostergebouwen van landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal moeten op 1 december leeg zijn voor de geplande nieuwbouw.

Er zijn nog vijf alleenstaande spoedzoekers overgebleven. Eén van hen komt uit Bloemendaal en daar zoekt de gemeente een oplossing voor. De andere vier komen niet uit Bloemendaal en zijn voor het vinden van een volgende woning aangewezen op de gemeente waar zij eerder woonden.

Ook de overige bewoners van het landgoed moeten elders onderdak vinden. De statushouders gaan naar het voormalige verzorgingshuis Oldenhove, dat nu daarvoor wordt verbouwd.

De Oekraïners gaan verhuizen naar de gemeentelijke opvang in Park Vogelenzang. Op Dennenheuvel wonen ook anti-krakers. Zij zullen zelf op zoek moeten gaan naar nieuwe huisvesting.

De gebouwen op Dennenheuvel gaan tegen de vlakte. Ze maken plaats voor tachtig nieuwe huizen, deels in de sociale sector.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.