Student in Velsen krijgt toch energietoeslag

Consumenten maken zich zorgen over de energiekosten.© ANP/Lex van Lieshout

Susanne Moerkerk
Velsen

Studenten kunnen per direct toch aanspraak maken op financiële hulp bij de energienota.

Eerder werden studenten uitgesloten van de steun. Nu kunnen studenten, die aan ook aan de overige voorwaarden voldoen, wel aanspraak maken op de toeslag. Studenten die al een aanvraag hebben gedaan en een afwijzing hebben ontvangen, krijgen binnenkort een nieuw besluit in de (digitale) brievenbus.

De energietoeslag is bovendien verhoogd, laat de gemeente Velsen weten. In eerste instantie werd 800 euro uitgekeerd, dat bedrag wordt verhoogd naar 1300 euro per huishouden. Inwoners die al geld hebben ontvangen hoeven geen actie te ondernemen; de gemeente maakt de resterende 500 euro over in september of oktober.

De energietoeslag kan nog worden aangevraagd. Dat kan via velsen.nl/energietoeslag-voor-lage-inkomens. Hier staan ook de voorwaarden waaraan een huishouden moet voldoen om aanspraak te kunnen maken op de financiële hulp. Wie moeite heeft met digitale formulieren kan bij de balie van het gemeentehuis een papieren formulier ophalen. Socius biedt hulp bij het invullen van de aanvraag (088-8876900).

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.