Amalia in vizier Mocro-maffia; beveiliging kroonprinses aanzienlijk opgeschroefd

Prinses Amalia.© Foto: ANP/Koen van Weel

John van den Heuvel
Amsterdam

Politie en Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte na nieuwe signalen dat kopstukken van de Mocro-maffia het op een van hen zouden hebben voorzien.

Uit nieuwe informatie zou blijken dat kopstukken uit het criminele circuit het op hen hebben gemunt. In afwachting van verder onderzoek woont prinses Amalia niet in haar studentenhuis in Amsterdam.

De beveiligingsmaatregelen zijn aanzienlijk opgeschroefd, omdat rekening wordt gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag.

Lees ook: Zorgen over beramen ontvoeringen en aanslagen door kopstukken Mocro-maffia vanuit de gevangenissen

Daarnaast is justitie bezorgd over innige contacten tussen Ridouan Taghi en Mohammed B., die een levenslange gevangenisstraf uitzit wegens de moord op cineast Theo van Gogh in 2004. De twee zaten bij elkaar gedetineerd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Omdat de contacten volgens justitie te innig waren, werd B. overgeplaatst. Sindsdien sturen de twee brieven met Koranverzen naar elkaar, waarin volgens justitie mogelijk gecodeerde boodschappen zijn verwerkt. Kamerlid Ulysse Ellian (VVD) eist onmiddellijk ingrijpen van de minister.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.