Ook verlichting Louvre en Paleis van Versailles eerder uit

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

De verlichting van het Louvre in Parijs en het Paleis van Versailles gaat 's avonds eerder uit om energiekosten te besparen. De Franse minister van Cultuur Rima Abdul Malak zei zaterdag op de Franse omroep France 2 dat de verlichting van de glazen piramide van het Louvre om 23.00 uur uitgaat, in plaats van om 01.00 uur. Het Paleis van Versailles, niet ver van de Franse hoofdstad, dooft de lichten met ingang van volgende week al om 22.00 uur, waar dat voorheen 23.00 uur was.

Het stadsbestuur van Parijs kondigde eerder deze week al aan onder meer de verlichting van de Eiffeltoren eerder uit te doen. Het plan heeft als doel het energieverbruik in de stad met ruim 10 procent te verminderen, aldus burgemeester Anne Hidalgo. Volgens haar zou de besparing de stijgende energiekosten met zo'n 10 miljoen euro kunnen drukken.

Volgens minister Abdul Malak moet er meer gebeuren. "Deze symbolische stappen zijn niet genoeg. Ze zijn belangrijk voor burgers, maar het belangrijkste is om concreet te werken aan een plan om onze musea, onze theaters, onze bioscopen en alle Franse culturele locaties voor te bereiden op de ecologische transitie."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.