Twee kitesurfers tegelijkertijd in problemen op strand IJmuiden aan Zee

© Foto’s: Ko van Leeuwen

1 / 6
Internetredactie
IJmuiden aan Zee

Twee kitesurfers zijn zaterdagmiddag tegelijkertijd in de problemen geraakt op het IJmuiderstrand in IJmuiden aan Zee. Een vrouw raakte gewond aan haar rug, een man liep knieletsel op.

De vrouw maakte bij een landing een aantal keer een koprol en blesseerde daarbij haar rug. De reddingsbrigade schoot te hulp terwijl de ambulancedienst naar het strand spoedde. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gekneusde rug naar het ziekenhuis gebracht. Het transport op het strand ging vanwege het letsel heel voorzichtig.

Andere leden van de reddingsbrigade stonden ondertussen bij een kitesurfer met knieletsel. Hij hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis, maar werd naar de post van de lifeguards gebracht om te douchen en zich om te kleden. Daarna kon hij met de auto naar huis.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto: Ko van Leeuwen

Even leek er sprake te zijn van een derde incident toen een onbemand board met kite werd aangetroffen. Na een eerste zoekactie door de Kustwacht bleek het materieel van het tweede slachtoffer te zijn.

De wind uit het noorden in combinatie met de windkracht zorgen ervoor dat het zaterdag druk is op het strand. Er zijn veel kiters actief.

© Foto: Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.