Dames Bloemendaal staan na goede competitiestart op een derde plaats: ’Leuk maar we rekenenen ons niet rijk’

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Bloemendaal staat na de 0-1 zege op Klein Zwitserland (KZ) met zes uit drie in de top van de hoofdklasse. Een ongekende weelde voor de damesploeg die de voorbije jaren meer in het rechterrijtje te vinden was. Coach Dave Smolenaars rekent zich echter nog niet rijk.

Het beslissende moment in Den Haag kwam in de slotminuut van het derde kwart. Bloemendaal kreeg een strafcorner. Maria José Granatto was na de fraaie variant het eindstation en de Argentijnse terriër tikte alert de 0-1 binnen. De treffer was de beloning na driekwart wedstrijd waarin Damus steeds beter was gaan hockeyen en de zaken controleerde. Smolenaars: ,,We waren de betere ploeg, hadden het meeste balbezit, creëerden meer kansen en hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen.” Na de treffer zette de thuisploeg in het laatste kwartier zuivere speeltijd een tandje bij op jacht naar de gelijkmaker. ,,We hebben in de slotfase meer moeten verdedigen en dat prima gedaan.”

De stemming was na afloop optimaal in het Bloemendaalse kamp. ,,We waren niet alleen tevreden, maar toch ook opgelucht. Er komen dan direct appjes binnen met de melding dat we derde staan op de ranglijst. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het zegt verder niks. We mogen niet vergeten dat we de zes punten hebben gehaald tegen de promovendi KZ en Rotterdam. Inderdaad, de situatie is leuk, maar ik reken mij nog niet rijk.”

Komende zondag wacht op ’t Kopje de confrontatie tegen HGC, dat na een stroeve competitiestart het ritme gevonden lijkt te hebben. ,,Dat wordt een test voor ons en een stuk zwaarder dan de eerste drie duels, vermoed ik. We kijken er naar uit.”

hockey hoofdklasse

K. ZwitserlandBloemendaal 0-1

45. Granatto 0-1 (sc)

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen