Starthek stuk, BMX-toernooi moet gestopt worden

De startheuvel van De Bataaf vorig jaar tijdens een clinic.© Archieffoto

Marcel Tabbers
Zwanenburg

De BMX-wedstrijd in de topcompetitie bij de Zwanenburgse wielerclub HSC De Bataaf is zondag vroegtijdig gestopt. Door een haperend starthek kwamen deelnemers ten val. Volgens voorzitter Weite Haaijer voltrok zich een ’rampscenario’ na een vlekkeloze voorbereiding.

Wat exact de oorzaak is van het euvel wordt nog onderzocht. Haaijer wist wel te melden dat het bij andere verenigingen ook al was voorgekomen. „De technische mensen van Bataaf hebben met collega’s van andere verenigingen het starthek onderzocht. Het heeft iets te maken met luchtcompressie, maar de oorzaak kon niet worden weggenomen”, aldus de voorzitter.

,,De hele zaterdag waren er hier voorrondes. Zonder enig probleem. Op de wielerbaan was het een groot feest. En dan eindigt het op deze manier. We zaten er even helemaal doorheen.”

Toch kwam er waardering van het publiek en de sporters. „Nadat we moesten melden dat alles niet meer door ging, volgde een gigantisch applaus. Als blijk van waardering. Dat zorgde bij ons allemaal voor kippenvel. Wat dat betreft is de betrokkenheid bij BMX groot.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen