Flinke hoeveelheid illegale spullen en activiteiten gevonden bij integrale controle Haarlemmermeer

De integrale controle werd uitgevoerd door de gemeente Haarlemmermeer, Politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Nederlandse Arbeidsinspectie en Liander.

Van onze verslaggever
Haarlemmermeer

Bij een integrale controle stuitten de gemeente Haarlemmermeer, politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Nederlandse Arbeidsinspectie en Liander vorige week op heel wat criminele activiteiten. Dat meldt de gemeente.

De controles vonden plaats in ondernemingen en panden in Badhoevedorp, Hoofddorp, Zwanenburg en Lijnden. Controleurs troffen een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. Ook vonden ze spullen om een hennepkwekerij op te zetten en 2000 liter rode diesel.

Ook werd illegaal stroom en gas afgetapt, vonden ze een ruimte waarin een shishalounge (waterpijp-café) was gemaakt en ontdekten diverse milieuovertredingen.

Burgemeester Marianne Schuurmans spreekt zich in een persbericht uit over de vondsten. „In onze gemeente moet men veilig kunnen wonen en ondernemen”, zegt ze. „Ik vind het ontoelaatbaar dat criminelen geld verdienen over de ruggen van onze inwoners en ondernemers en hen bovendien in potentieel gevaar brengen. Daarom voeren we regelmatig dit soort integrale controles met allerlei verschillende partners uit.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.