50 stadionverboden uitgedeeld aan relschoppers ADO Den Haag

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De KNVB heeft tot nu toe ruim vijftig landelijke stadionverboden uitgedeeld aan relschoppers bij de voetbalwedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior op 29 mei. Dat gebeurde in samenwerking met ADO Den Haag en het Openbaar Ministerie. Het gaat om stadionverboden variërend van een jaar tot meer dan tien jaar.

"De komende periode zullen hier nog een flink aantal stadionverboden bijkomen. Naast deze landelijke stadionverboden zijn er door ADO Den Haag ook nog voorwaardelijke stadionverboden opgelegd", zo meldt de politie.

De wedstrijd op 29 mei werd vanwege ongeregeldheden meerdere keren stilgelegd. Na afloop raakten vele tientallen ADO-hooligans buiten het stadion slaags met de Mobiele Eenheid. Ze gooiden vuurwerk, stenen, stoeptegels, ijzeren palen van verkeersborden en andere spullen naar de politie. Een agent kreeg een klap met een regenpijp in het gezicht. Iemand anders sloeg met een kettingslot op de rug van een diensthond. Ook werd er een brandende fakkel onder een hond gegooid, aldus de politie.

In totaal zijn er 39 mensen aangehouden. Direct na de wedstrijd werden acht mensen aangehouden, na een onderzoek volgden er nog 31. Dinsdagavond toont de politie beelden van relschoppers in Opsporing Verzocht. Het gaat om mensen van wie de identiteit nog niet is vastgesteld. Eerder toonde de politie ook al beelden van de hooligans, toen in Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.