Liedje van de Lezer: ’Bird Dog’ van de The Everly Brothers

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Rob Bleeker uit Beverwijk over ’Bird Dog’ van de The Everly Brothers.

,,Het zal begin 1964 geweest zijn. Ik luisterde naar de radio en hoorde een nummer waarvan ik helemaal in de ban raakte. Het heette ’Come on’ en werd door een groep met de naam Rolling Stones gespeeld. Met mijn gespaarde zakgeld naar de plaatselijke platenzaak gegaan. ’Heeft u ’Come on’ van de Rolling Stones?’ ’Van wie? De Rolling Stones! Nooit van gehoord!’ Omdat ik toch in de zaak stond toen maar teleurgesteld ’Bird Dog’ van The Everly Brothers gekocht. Een paar maanden later kon je niet meer om ze heen. Zeker na hun optreden in het Kurhaus. De rest is geschiedenis.”

Luister hier naar onze playlist Liedje van de Lezer

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.