Vijf mensen opgepakt op Prinsjesdag, zes tractoren meegenomen

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Vijf mensen zijn dinsdag opgepakt op Prinsjesdag in Den Haag. Ze hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan belediging, ze luisterden niet naar het bevel van een agent of ze weigerden zich te identificeren.

Op de Bosbrug, niet ver van de plek waar koning Willem-Alexander de troonrede hield, werd rond 12.00 uur een man aangehouden die agenten uitschold. Hij schreeuwde naar de dienstdoende politie, verweet de agenten dat ze "mensen in elkaar slaan" en kalmeerde niet toen hem gevraagd werd rustig te worden. Daarop werd hij gearresteerd en afgevoerd.

Bovendien zijn zes tractoren in beslag genomen. De eigenaren zijn niet aangehouden. Ze kunnen hun voertuigen in de loop van dinsdag ophalen, maar moeten dan wel direct vertrekken uit Den Haag. Een van de tractorbestuurders reed volgens de politie gevaarlijk en krijgt daarom een proces-verbaal. De vijf andere bestuurders hadden zich niet gehouden aan het noodbevel om niet naar het centrum van Den Haag te rijden. Zij krijgen geen bekeuring, maar wat ze hebben gedaan wordt wel geregistreerd, zodat daar bij een volgende overtreding rekening mee kan worden gehouden, zegt de politie.

Op meerdere plekken langs de route en net buiten dat gebied lieten mensen dinsdag hun onvrede over de overheid blijken. Zo waren omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. Ook klonk boegeroep en gefluit toen de Glazen Koets langsreed en bij de balkonscène.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.