Voetbalsters Ajax na 2-2 bij Arsenal dicht bij Champions League

ANP
LONDEN

De voetbalsters van Ajax houden kans op het bereiken van de groepsfase van de Champions League. De ploeg van coach Suzanne Bakker hield in Londen Arsenal op 2-2 dankzij twee doelpunten van Romée Leuchter. Voor Arsenal scoorden Stina Blackstenius en Kim Little.

Ajax speelt volgende week woensdag de return in eigen huis tegen de Engelse club van spits Vivianne Miedema. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de groepsfase.

Leuchter zette Ajax op Meadow Park verrassend op voorsprong in de 18e minuut door een voorzet van Chasity Grant bij de eerste paal binnen te tikken. Arsenal kwam nog in de eerste helft op gelijke hoogte via Stina Blackstenius. Ze schoot raak uit de rebound nadat een kopbal op de lat was beland.

In de tweede helft voerde Arsenal de druk op. Dat leidde tot kansen voor de Engelse ploeg die twee keer de paal raakte, maar ook Ajax-keepster Lize Kop bracht enkele keren redding. Scheidsrechter Frida Nielsen wees in de 56e minuut naar de stip na een overtreding van Soraya Verhoeve op Beth Mead. Little schoot de strafschop laag in de rechterhoek binnen.

Uit een spaarzame tegenaanval kwam Ajax in de 83e minuut op gelijke hoogte. Victoria Pelova wist een voorzet van links van invalster Tiny Hoekstra niet goed te raken, maar Leuchter kon de bal net nog het juiste zetje geven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax