Baudet slaat dag twee Politieke Beschouwingen over

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Thierry Baudet slaat de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen over. Hij laat verstek gaan omdat zijn vrouw op het punt van bevallen staat, laat Baudets woordvoerder weten. Freek Jansen voert het woord namens Forum voor Democratie.

Baudet voerde woensdag wel het woord. Daarbij haalde hij theorieën aan over de "vernietiging" van de samenleving en internationale samenspanningen tegen "echte mensen", en prees hij de Russische regering als een voorbeeld voor "een sterk besef van nationale identiteit, met een realistische benadering van de buitenlandse politiek en een viriele, mannelijke leider waartegen de verwijfde, niet zelden seksueel deviante politici van het Westen schril afsteken". Toen hij zei dat een afdeling van de universiteit van Oxford waar Sigrid Kaag gestudeerd heeft "in feite weinig meer is dan een opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten", liep het kabinet weg en werd hem het woord ontnomen.

De Tweede Kamer liet Baudet woensdag eerder aan het woord dan hij eigenlijk gepland stond vanwege zijn hoogzwangere vrouw. Of hij donderdag de hele dag afwezig is, is nog onduidelijk, maar hij zal in ieder geval niet het woord voeren. Wel schoof Baudet, net als Wybren van Haga (Groep Van Haga) tijdens het debat aan bij het NPO 2-programma Ongehoord Nieuws.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.