Eye-catcher van Café 2 Enjoy in Heemskerk is de tafeltap. Zelf je biertje tappen aan de statafel

Frank Dijst in Café 2 Enjoy.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
Heemskerk

Na een sluiting van drie weken gaat het café naast De Vishoek aan de Maerten van Heemskerckstaat in Heemskerk weer open. De vroegere, bruine kroeg Dam is omgetoverd in een sportcafé met de naam Café 2 Enjoy.

De nieuwe eigenaar is Frank Dijst. „Ik heb hier echt heel veel zin in”, zegt hij. „We hebben drie weken keihard gewerkt om aanpassingen aan het interieur te doen en het zo in te richten dat het helemaal bij mijn smaak past.”

Zo is er een geheel vernieuwde vloer in het café gekomen, zijn alle muren en de bar opnieuw geschilderd en zijn er nieuwe lampen opgehangen. Maar dé eye-catcher van het café is de tafeltap, vindt hij. Een statafel met een kleine tap om samen met vrienden je eigen biertje te tappen.

Dartteam

Het café opent vrijdag om 16 uur zijn deuren voor het eerst. „Ik krijg al heel veel enthousiaste reacties van mensen”, vertelt de eigenaar verder. ,,Natuurlijk blijft de biljartclub hier lekker doorgaan, maar ik ben ook op zoek naar een dartteam die in competitieverband hier zou willen spelen. Daarnaast denk ik aan een pubquiz, het op een groot scherm live kijken van voetbalwedstrijden en de Formule 1-races van Max Verstappen. En natuurlijk mag een avondje live muziek ook niet ontbreken.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.