Eenzaamheid te lijf met Week van de Ontmoeting in Hillegom

Hillegom

Wandelen, fietsen, creatieve workshops, koffiemomenten, gezamenlijk muziek maken, koken en lunchen. Het is maar een greep uit de circa zestig activiteiten die worden georganiseerd in de Week van de Ontmoeting in Hillegom.

De week, die gelijktijding ook in partnergemeente Lisse wordt gehouden, is op poten gezet door de gemeente en een groot aantal maatschappelijke organisaties. Bestrijding van eenzaamheid is een van de doelen van de Week van de Ontmoeting die wordt gehouden van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober.

Ontmoetingsgebak

Een opvallende actie in de week is dat tot 1 oktober via welzijnsorganisatie WelzijnsKompas twee zogenoemde ontmoetingsgebakjes kunnen worden aangevraagd, die op woensdag op 5 oktober zijn op te halen bij de bakkers Van Maanen en Ammerlaan. Het gebak kan bijvoorbeeld worden opgegeten bij een bezoekje aan iemand.

Een andere in het oog springende activiteit is een gezamenlijke lunch op 6 oktober om de Week van de Ontmoeting af te sluiten. Deze wordt gehouden in Plein 28 aan het Henri Dunantplein.

,,Mooi om te zien dat zoveel organisaties samenwerken om ontmoeting mogelijk te maken in Hillegom’’, zegt welzijnswethouder Jan van Rijn over het initiatief. ,,Ik hoop dat veel inwoners meedoen aan de activiteiten en dat er echt oog is voor elkaar, ook na deze week.’’

Het volledige programma van de Week van de Ontmoeting staat deze week in huis-aan-huisblad De Hillegommer en op de sites ikdoemee.online en herken-eenzaamheid.nl. Mensen zonder computer kunnen bellen naar WelzijnsKompas, 0252-757 100.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.