Koor verrast Haarlems burgemeester Wienen met lied wegens herbenoeming: ’Hij komt regelmatig langs, maar het is ons helaas nog niet gelukt om hem te laten meezingen’

Burgemeester neemt felicitaties van het mannenkoor in ontvangst.© Foto

Mireille Sneekes
Haarlem

Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap verraste burgemeester Jos Wienen donderdagavond met een lied in de refter bij de raadszaal. Met het korte optreden, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering in Haarlem wilde het koor de burgemeester feliciteren met zijn recente herbenoeming.

De koorleden spraken over een serenade die ze brachten, omdat ze het beginnen aan een nieuwe termijn een mooie gelegenheid vinden voor ’een muzikale felicitatie’. Hoewel de huidige tijd er een is van zorg en onzekerheid wat moeilijkheden met zich meebrengt, hopen de leden dat Wienen de stad nog vele jaren kan dienen.

Wienen is naast burgemeester ook erevoorzitter van Zang en Vriendschap en draagt het koor een warm hart toe. ,,Hij komt regelmatig langs, maar het is ons helaas nog niet gelukt om hem te laten meezingen’’, zegt Rick van der Burg van het Haarlemse mannenkoor.

Dankbaar

Wienen nam een bos bloemen in ontvangst en bedankt het koor voor zijn komst. „Fantastisch dat jullie er zijn, heel leuk. Ik hoop dat ik nog vele jaren mag genieten van jullie zang op momenten die daarvoor geschikt zijn”, sprak de burgemeester. Aan het begin van de raadsvergadering zei hij bovendien dat hij dankbaar en blij is dat hij een nieuwe periode mocht beginnen. „Ik ben beëdigd, dus het is nu echt begonnen. Ik ben net toegezongen en vind het heel feestelijk, ik heb er zin in.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.