Gezocht: een opvolgster voor IJmuidenaar Theo als hét gezicht van vitaal ouder worden

Theo krijgt een opvolgster.© Archieffoto

van onze verslaggevers
IJmuiden

Een vitale dame vanaf ongeveer 75 jaar moet het zijn. Iemand die plezier en levenslust uitstraalt. Zij zal vanaf 11 november een jaar lang het gezicht zijn van het Leidse kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Aging.

Bovendien is ze de opvolgster van IJmuidenaar Theo Warmenhoven die nu de rol vervult.

Haar portret staat het hele jaar op de website van Leyden Academy en op alle sociale media en andere communicatie-uitingen. Ze kan ook voor interviews en video-opnames worden benaderd.

Leyden Academy zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. De experts die verbonden zijn aan het instituut doen aan onderwijs en onderzoek en ook zijn er regelmatig activiteiten voor ouderen.

Opvolgster

Voor het dertiende jaar op rij zoekt Leyden Academy een gezicht. Deze vrouw - mannen zijn volgend jaar weer aan de beurt - wordt de opvolger van de 76-jarige Theo Warmenhoven uit IJmuiden. ,,Het ene jaar gaat het om een man, het andere jaar een vrouw’’, zegt woordvoerster Yvonne Schinkel.

Ze vertelt over de markante Theo, die nu op alle communicatie-uitingen van Leyden Academy staat. ,,Hij kwam op ons pad via een project laaggeletterdheid onder ouderen. Hij zit onder de tatoeages en heeft een heel positief verhaal te vertellen.''

Zo staat de IJmuidenaar elke ochtend om 4 uur op om te gaan hardlopen. Om de dag fietst hij. Veertig jaar wist hij voor de buitenwereld verborgen te houden dat hij niet kan lezen of schrijven. Sinds enkele jaren krijgt hij les in de bibliotheek in IJmuiden.

Inmiddels zijn er al acht aanmeldingen binnen bij de Leyden Academy, aldus Schinkel. ,,Meer aanmeldingen zijn welkom. We streven naar een goede afspiegeling van de maatschappij, dus ook mensen met een buitenlandse achtergrond zijn van harte welkom.’’

Aanmelden kan voor 3 oktober met een of meer portretfoto’s en een korte beschrijving van de kandidaat. Op 11 november, tijdens de verjaardag van Leyden Academy, wordt het nieuwe gezicht onthuld.

Meer informatie: www.leydenacademy.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.