Joe Biden ontvangt Elton John in Witte Huis

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De Britse zanger Elton John heeft zijn afscheidstournee vrijdag onderbroken voor een optreden in het Witte Huis. De Amerikaanse president en first lady Joe en Jill Biden hadden de muzikant uitgenodigd om hem te bedanken voor zijn "enorme inzet als artiest en activist".

In de tuinen rond het Witte Huis was een speciaal podium gebouwd voor het optreden van John. De gastenlijst van zo'n 2000 bezoekers bestond uit onderwijzers, verplegend personeel, reddingswerkers en lhbti-activisten. Speciale genodigden waren mensenrechtenbepleiter Ruby Bridges en aidsactiviste Jeanne White-Ginder, wier zoon Ryan White één van de eerste bekende aidspatiënten was.

Het concert, dat later dit jaar wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie, kreeg de naam A Night When Hope and History Rhyme, naar een gedicht van de Ierse schrijver Seamus Heaney. Heaney is een van Bidens favoriete dichters, de president citeert geregeld uit het werk van de Ier. Dat deed hij vrijdag ook in de speech waarmee hij John introduceerde. De president prees de zanger om zijn activisme voor de homogemeenschap en aidsslachtoffers. "Hij heeft zijn stem gebruikt om anderen een stem te geven."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.