Trainer Van Duuren denkt dat KIOS tweemaal kan promoveren

Pim Lemmers
Nieuw-Vennep

Tijdens de derde speelronde won eersteklasser (F) KIOS dit weekeinde ruimschoots van Movado: 24-15.

,,Ik heb vandaag genoten van ons spel”, straalde de kersverse trainer-coach John van Duuren van KIOS na afloop in Nieuw-Vennep. Nieuwkomer Van Duuren (59 jaar) is geen onbekende in de korfbalsport. Hij speelde zelf zeer verdienstelijk bij het Amsterdamse Blauw-Wit en kwam tweemaal uit voor het nationale team.

Een enkelblessure maakte op 28-jarige leeftijd een einde aan zijn korfbalcarrière. Hij verruilde hierna zijn sporttenue voor het trainingspak. De Amsterdammer was eerder actief bij Rapid uit Haarlem, Sporting Trigon en Viko.

Van Duuren: ,,En nu dus bij KIOS, een club waar ik ooit nog eens aan de slag wilde gaan. Eind mei kwamen wij tot een akkoord voor twee seizoenen. Wat ik van KIOS vind? Het is een jonge ambitieuze ploeg, een ploeg die heel goed kan korfballen. Volgens mij hebben ze dat zelf niet eens in de gaten. Zo goed zijn ze! Ik denk dat wij dan ook zowel op het veld als in de zaal kunnen promoveren.”

Na twee gelijke spelen boekte de formatie van Van Duuren zaterdag zijn eerste overwinning van de veldcompetitie. Met fantastisch korfbal, zoals hij het zelf omschreef. ,,Alles klopte in het veld, zowel aanvallend als verdedigend.”

Na twintig minuten spelen stond KIOS op een 13-0 voorsprong. Daarna zag hij de concentratie en scherpte uit zijn ploeg langzaam maar zeker wegebben: ,,Dat was vandaag het enige minpuntje. De ploeg moet leren dat een wedstrijd een uur lang duurt, en niet maar twintig minuten. Hierdoor lieten wij tegen ALO en IJsselvogels eerder al punten liggen.” Rick Blom scoorde zaterdag acht treffers. Bij de dames was Bo van Tol op dreef. Zij scoorde viermaal.

Haarlem deelde zaterdag voor eigen publiek de punten met Apollo: 16-16. Tijs Rothweiler scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

Rapid verloor met 11-14 van titelkandidaat De Weidevogels. Bij rust leidde de ploeg van Richard Stolte nog met 10-7.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen