Inloopbijeenkomst over plannen voor waterstofnetwerk in het Noordzeekanaalgebied

Het zoekgebied voor de aanleg van nieuwe waterstofleidingen.© beeld Hynetwork Services

Friso Bos
Beverwijk

Het Noordzeekanaalgebied moet in de toekomst een waterstofnetwerk krijgen om de industrie te verduurzamen. Dat traject start met een informatiebijeenkomst in het Kennemer Theater, dinsdagavond 27 september van 19 tot 21 uur. Het ministerie van Economische Zaken en uitvoerder Hynetwork Services BV willen in kaart brengen hoe ze het beste de belanghebbenden kunnen betrekken in het project.

Hynetwork Services is een dochteronderneming van Gasunie. Een deel van het toekomstige waterstofnetwerk zal namelijk gebruik maken van bestaande transportleidingen voor aardgas. Daarnaast zullen nieuwe buisleidingen voor het waterstofnetwerk worden aangelegd.

In de eerste fase brengen de initiatiefnemers in kaart hoe de omgeving en belanghebbenden willen worden meegenomen in het project. Dat gaat aan de hand van het startdocument Voorstel en Voornemen voor Participatie dat bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ter inzage ligt tot en met 20 oktober. Hierin komen de plannen aan bod en een plan voor participatie . Soortgelijke bijeenkomsten zijn ook op 28 september van 19 tot 21 uur in de kantine van FC Velsenoord en op 29 september van 19 tot 21 uur in het dorpscentrum aan de Ringweg in Spaarndam.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.