Uit de Speakers: Gebroeders Ko door stadion in Engeland en fonetisch meegezongen als Van der Velden scoort

Linde van der Velden.© Eigen foto

Kees van Dalsem
Castricum

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: rugbyster Linde van der Velden.

Als rugbyinternational Linde van der Velden (27) een try scoort in het stadion van haar Engelse club Exeter Chiefs, wordt er het liedje ’Toeter op m’n waterscooter’ van de Gebroeders Ko gedraaid. Het hele team kan het Nederlandstalige partynummer inmiddels meezingen.

Gebroeders Ko - Toeter op m’n waterscooter

„Nieuwe spelers van Exeter moeten bij hun eerste uitwedstrijd altijd een karaokenummer zingen in de bus. Ik koos daarvoor het nummer ’Toeter op m’n waterscooter’ van de Gebroeders Ko. Hoewel niemand de tekst kan verstaan, wordt het nu na elke wedstrijd in de bus gespeeld én fonetisch meegezongen door mijn teamgenoten. Dit seizoen hebben we ook allemaal een nummer dat gedraaid wordt als je een try scoort. Als ik er een maak, worden de Gebroeders Ko ingezet. Ik hoop dat het nummer vaak gedraaid wordt.”

Welshly Arms - Legendary

„Dit nummer draaien we bij Exeter Chiefs altijd voor de wedstrijd. Onze conditietrainer Don speelde het in de gym en nu hoort het bij de voorbereiding op een duel.”

Six60 - The Greatest

„Ik heb deze band leren kennen via mijn Nieuw-Zeelandse vriend. Dankzij de motiverende tekst vind ik ’The Greatest’ een fijn liedje om naar te luisteren.”

Meer nieuws uit Sport