Wedstrijd van de week | DSOV moet meteen aan de bak tegen piepjong DIOS

Bart Slegers
Vijfhuizen

Voor DSOV staat de druk er zondag meteen op in de derby tegen DIOS. Na het weggeven van de 0-2 voorsprong tegen SCPB ’22 staan de Vijfhuizenaren nog met lege handen na de 3-2 nederlaag van afgelopen weekeinde. DIOS daarentegen startte met een 2-1 zege op KDO en zal met een ander gevoel het tweede competitieduel tegemoet zien.

„We hebben uitgebreid gesproken over wat er gebeurde tegen SCPB’22”, geeft DSOV-trainer Lex van der Horst aan. „We hebben niet goed gereageerd op de omzettingen bij de tegenstander na de rust. Dat moeten we zondag echt anders aanpakken. Ik eis negentig minuten lang focus. We werden nu onzeker en maakten daardoor de verkeerde keuzes.”

Bij DIOS waait een andere wind na het rumoerige vorige seizoen. Bert Blank kwam over van OFC en is de nieuwe hoofdtrainer. De discipline is aangehaald en de eerste maanden van de voorbereiding werd er ook drie keer getraind. „Daar moeten we dan de komende periode in fitheid zeker voordeel van hebben”, verzekert Blank.

„De groep is heel gretig en dan is het prettig dat we een eerste duel in eigen huis met 2-1 van KDO winnen. Zeker niet alles ging goed, maar drie punten zijn essentieel.”

Blank wil dat zijn ploeg ook meerdere systemen kan hanteren binnen een wedstrijd. „We zullen starten met een 4-3-3 systeem maar als de wedstrijd daarom vraagt wil ik kunnen overschakelen naar 5-3-2 of 3-4-3. Dat vergt tijd, maar het is een hele jonge en leergierige groep spelers, dus ik merk nu al dat het wordt opgepakt. We hebben niet veel routiniers, dus ik ben benieuwd hoe de spelers in de wedstrijden bepaalde situaties op gaan lossen.”

Van der Horst ziet genoeg kansen in eigen huis. „Mijn assistent heeft DIOS geanalyseerd en het is een ploeg die speelt met veel power en inzet. We hopen dat voetballend op te kunnen lossen. Als we ons maar niet bezig houden met de verkeerde dingen zoals tegen SCPB ’22.”

Cees Nuijens zal als rapporteur van deze krant de speler van de week kiezen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen