Grote Velsen Quiz komt er aan, strijden om de eeuwige roem. Wie doet mee?

De editie van 2020 toen het nog de IJmuiden Quiz heette en in het Thaliatheater plaatshad© archieffoto

Pieter van Hove
Velsen

Vaak zijn het van die ’o ja-vragen’, of gewoon weetjes, of een kwestie van goed nadenken. Deelnemers aan de Grote Velsen Quiz, dit jaar op 2 november in het Telstar-stadion in Velsen-Zuid, weten nooit wat voor vragen over alle woonkernen ze kunnen verwachten.

Dat maakt de quiz ook zo aantrekkelijk voor degenen die meedoen. Met goed het nieuws volgen of de diverse Facebook-pagina’s bijhouden kom je er niet. Vaak is een gedegen kennis van de geschiedenis van de diverse gemeentedelen een must. Het team van de Kaairidders won de laatste editie voor corona, in 2020 in Thalia. Dit jaar kunnen de mensen elkaar weer in het echt zien.

In diverse rondes komen vragen aan de orde over onderwerpen als actualiteit, sport, historie en kunst en cultuur. Maar ook logo’s, foto’s, filmfragmenten en markante Velsenaren passeren de revue. Het winnende team gaat naar huis met de wisselbeker, een prijzenpakket en natuurlijk de eeuwige roem.

De Grote Velsen Quiz duurt van 19.30 tot 22.30 uur. De deuren van het stadion zijn vanaf 19 uur geopend. De presentatie is in handen van Dirk van Zonderen en Friso Huizinga. Zij worden ondersteund door Masja Gemser, Nienke de Bruijn, Sanne Duin, Martijn Haeser en Erik Baalbergen.

Teams van maximaal vijf personen kunnen zich onder een originele teamnaam aanmelden via info@ijmuiden.nl. De kosten bedragen 10 euro per team. Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 oktober. Er is ruimte voor maximaal 25 teams.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.