Ajax-trainer Schreuder positief over speelkansen Berghuis

© ANP

ANP
AMSTERDAM

Steven Berghuis lijkt bij Ajax hersteld van de rugblessure die hij vorige week bij het Nederlands elftal opliep. „Het gaat gelukkig goed, hij heeft vandaag mee kunnen trainen. Steven heeft zich goed laten behandelen en ik heb het gevoel dat het goed zal komen”, zo was trainer Alfred Schreuder optimistisch richting het Eredivisieduel met Go Ahead Eagles van zaterdag.

De 30-jarige Berghuis viel in de eerste gewonnen interland tegen Polen (0-2) al uit vanwege rugklachten maar was op tijd hersteld voor het volgende thuisduel in de Nations League met België (1-0). Maar ook in die wedstrijd moest de middenvelder zich voortijdig laten vervangen.

Verder is volgens Schreuder bijna iedereen fit teruggekeerd van de interlandperiode. „Alleen Ahmetcan Kaplan heeft een knieblessure opgelopen. Dat lijkt mee te vallen, maar het is afwachten hoelang dat gaat duren. Verder heeft Jorge Sánchez nog steeds een lichte blessure. Dat gaat wel beter, we hopen dat hij binnen een week weer kan aansluiten.”

Schreuder staat met Ajax voor een drukke periode en wil meer gaan rouleren. „De jongens zijn nu fit, maar we zullen met meerdere spelers gaan spelen. Je kunt deze periode niet maar met elf spelers spelen.” Ajax staat tweede met hetzelfde aantal punten als koploper PSV.`

Lees ook: Ajacied Steven Berghuis eist veel van zichzelf. ’Een speler wil altijd beter en ook ik leg de lat hoger’

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen