Bloemendaal heeft het op momenten moeilijk met HDM maar is aan het eind toch het sterkste

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Bloemendaal heeft zich niet laten verrassen door het bezoekende HDM. De promovendus uit Den Haag, die dit seizoen na vier jaar afwezigheid terugkeerde in de hoofdklasse, kreeg zaterdagavond op ’t Kopje een 3-1 nederlaag voor de kiezen.

Bloemendaal wist vooraf dat HDM voor verrassingen kan zorgen. Na de oorwassing in de eerste competitiewedstrijd tegen Rotterdam (8-1) pakten de Hagenaars immers vijf punten tegen HGC, Amsterdam en Klein Zwitserland. De Musschen waren dus gewaarschuwd en handelden daarnaar. ,,Maar HDM heeft een goede ploeg. Zij speelden gegroepeerd en gaven ons in de openingsfase weinig ruimte om ons spel te spelen”, analyseerde teammanager Govert Ho na afloop. ,,Daar hadden we het echt moeilijk mee.”

De bezoekers namen zelfs de leiding via Javier Osses. In de zoemer van het eerste kwart kwamen de gastheren evenwel langszij via Roel Bovendeert. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Bloemendaal, waar de van Rood-Wit overgekomen Gijs ter Braak speelminuten maakte, meer vat op het spel van HDM. De druk op de Haagse defensie werd opgeschroefd en door benutte strafcorners van Tim Swaen en Jasper Brinkman in het derde kwart bleven de drie punten op ’t Kopje. ,,Toch wel een verdiende overwinning”, aldus Ho.

hockey hoofdklasse mannen

BloemendaalHDM 3-1

11. Osses 1-0, 15. Bovendeert 1-1, 41. Swaen 2-1 (sc), 43. J. Brinkman 3-1 (sc)

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen