Jong team Spaarnestad moet zich nog verder ontwikkelen

Maaike van de Water en Frederique van Veen vormen een Haarlems blok.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Monne Reitsma
Haarlem

De eerste thuiswedstrijden van het seizoen hebben de volleybalselecties van Spaarnestad geen punten gebracht. Zowel de vrouwen als de mannen gingen met 0-3 onderuit.

De vrouwenploeg nam het op tegen Ledub Volleybal en kon geen enkele set aanspraak op de winst maken. Met 20-25, 17-25 en 18-25 gingen de punten naar de bezoekende ploeg. Ledub is na twee speelronden nu koploper terwijl Spaarnestad de laatste plaats in handen heeft.

,,Onze doelstelling dit seizoen is handhaving”, zegt coach Robèrt Misset, die het leuk vind om terug te zijn in zijn geboortestad en te werken bij Spaar-nestad. ,,We hebben een jonge ploeg die zich nog moet ontwikkelen. Ik heb twee passer/lopers van 16 en 17 jaar terwijl ze bijvoorbeeld bij onze tegenstander Ledub al jaren samen spelen, dat verschil merk je. We hebben bij vlagen best goed gespeeld maar ook te veel onnodige fouten gemaakt. Maar dat hoort bij een jong team. Het was ook een beetje wennen aan de nieuwe speelhal. Ik heb een kleine maar leuke groep die nog moet groeien.”

De mannen van Spaarnestad gingen kansloos onderuit tegen Sliedrecht Sport 2. Er werd met 0-3 (21-25, 18-25 en 17-25) verloren. Opvallend is dat ook bij de mannen de tegenstander van Spaarnestad na twee speelronden de eerste plaats in de topdivisie bezet terwijl de Haarlemse ploeg, evenals de vrouwen, twaalfde en daarmee ook laatste staat.

Monne Reitsma

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen