Sparks geeft verloren seizoen toch nog glans door zich te plaatsen voor Europa Cup

Rob Spierenburg
Haarlem

Sparks Haarlem heeft het seizoen toch nog glans weten te geven. Door in de hoofdklasse als derde te eindigen, werd deelname aan het Europa Cup 2 toernooi veiliggesteld.

Om een beslissingsduel tegen Neptunus te voorkomen, moest de ploeg van coach Peter van Dalen zaterdag in de dubbel tegen Tex Town Tigers één van de twee duels zien te winnen. Sparks kwam in eigen huis prima voor de dag en won beide wedstrijden: 5-2 en 2-0.

Aangezien de Tukkers na de verregende zaterdag van een week terug niet nóg eens voor joker heen en weer naar Haarlem wilden rijden, moest er op vrijdag en zaterdagochtend op het Haarlemse Noordersportpark hard worden gewerkt om het veld speelklaar te krijgen. ,,Grote complimenten voor de crew’’, aldus coach Van Dalen die zaterdagmiddag niets te klagen had over het gras en gravel.

Afscheid

Het laatste reguliere tweeluik van het seizoen werd door Kirsten Scheele en Denice van Dijk aangegrepen om afscheid te nemen van Sparks. Beide speelsters stapten na een publiekswissel voor de laatste maal van het veld. Van Dijk (26) had de 1-0 op het scorebord gebracht na een honkslag van Famke Gildemacher. Scheele (39) pitchte vijf innings en hield gedecideerd de nul. Naast de twee vertrekkers is Sparks nu al verzekerd van een nieuwkomer. Komend seizoen wordt Norman Ames toegevoegd aan de coachingstaf van Sparks. De voormalig hoofdcoach van DSS neemt in Haarlem-Noord de pitchers onder zijn hoede.

Dankzij het goede zaterdagse optreden van Sparks, mag Olympia Haarlem komende zaterdag de Holland Series (best of five) tegen Tex Town Tigers in het eigen Schalkwijkse huis starten. Een week later vindt in Enschede de return plaats. Mocht een vijfde duel nodig zijn dan zal dat op zondag 16 oktober opnieuw in Schalkwijk plaatsvinden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen