Velsen komt ondanks ontbreken van sterkhouders goed voor de dag in Meppel. Uiteindelijk gaat het toch mis tegen Alcides

Simon Luybé
Meppel

Het was een lange en vervelende terugreis voor Velsen na de 2-1 nederlaag tegen Alcides.

Nu ging de ploeg van Ronald Dooijeweerd ook al niet met een goed gevoel naar Meppel. Topscorer Marc Kloosterboer raakte donderdagavond op de training geblesseerd. Aanvoerder en steunpilaar Remco van Dam ontbrak en vrijdagavond hoorde Velsen van de KNVB dat de schorsing van Daniel Zuiverloon alsnog gehandhaafd wordt.

,,Ik wil er de nederlaag niet aan ophangen, want de vervangers hebben het prima gedaan. We wisten wel waar we Alcides pijn konden doen. Dat lukte vorig seizoen met een hoofdrol voor Daniel en Marc”, gaf Dooijeweeerd het gemis aan.

Nu moesten Abdelmajid Bouali en Daan Tervoort voor snelheid aan de flanken zorgen. Dat lukte aardig, want Alcides bleek daar kwetsbaar. ,,De kansen werden niet benut en dan is het een ongeschreven wet dat de tegenstander scoort. Dat gebeurde ook vanuit de omschakeling”, zag Dooijeweerd zijn team met een 1-0 achterstand de rust in gaan. ,,Dan spreek je in de kleedkamer wat opbeurende woorden om de teleurstelling weg te halen.”

Via een treffer van Daan Tervoort kwam Velsen op gelijke hoogte. Toch werd het 2-1. Een opmerkelijk moment volgde toen een speler van Alcides geblesseerd op het veld lag. Trainer Dooijeweerd maande Floris Reurts om de bal uit te schieten omdat het om een hoofdblessure leek te gaan. Bij het opstootje dat volgde kreeg Reurts vervolgens zijn tweede gele kaart. Met een man minder ging Velsen desondanks risico nemen. Ook Marc Kloosterboer kwam nog binnen de lijnen. ,,Kloosterboer komt een teenlengte tekort voor de gelijkmaker”, aldus Dooijeweerd.

voetbal vierde divisie

AlcidesVelsen2-1

28. Kuiper 1-0, 61. Tervoort 1-1, 72. Ronkes 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen