Ravage en meerdere gewonden bij botsing tussen taxibusje en tankwagen in Badhoevedorp. Bestuurder busje aangehouden voor rijden onder invloed

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 4
Internetredactie
Badhoevedorp

Bij een aanrijding tussen een tankwagen en een taxibusje op de Schipholweg (N232) in Badhoevedorp zijn dinsdagmiddag zeven gewonden gevallen. Twee van de slachtoffers raakten zwaargewond. De 54-jarige bestuurder van het busje is aangehouden.

Er ontstond door de aanrijding een ravage op de N232. Rond 15.50 uur kwam een taxibusje met negen inzittenden hard in aanrijding met de tankwagen ter hoogte van het Corendon hotel. De weg lag bezaaid met brokstukken.

Hulpdiensten rukten massaal uit om de betrokkenen bij te staan. Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plaatse. Zes personen uit verschillende Oost-Europese landen en de bestuurder van het busje werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 71-jarige man uit Badhoevedorp die de tankauto bestuurde bleef ongedeerd.

In het kader van het onderzoek werd de bestuurder van het personenbusje, een 54-jarige man uit Polen, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Ook is er bloed afgenomen voor verder onderzoek. Na verhoor werd hij weer vrijgelaten.

Het politieonderzoek wordt voortgezet.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.