Liedje van de Lezer: ’A Whiter Shade of Pale’ van Procol Harum

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Piet-Hein Buur uit Heemstede over ’A Whiter Shade of Pale’ van Procol Harum.

„Eind juni 1967 werd er op ’n donderdag gebeld of ik me zaterdagochtend wilde melden op het kantoor van de Holland Amerika Lijn (het huidige Hotel New York). Binnen drie uur was ik tegen alle ziektes gevaccineerd, had een monsterboekje en stond in een wit jasje met zilveren knopen en een veel te ruime zwarte pantalon als bel boy midscheeps op de s.s. Rotterdam de passagiers te verwelkomen. Naast je werk was het enige vertier het drinken van een biertje in de messroom en luisteren naar muziek uit een Wurlitzer jukebox. Inworp 0,05 US$ voor een singletje. Maar er werd 1 US$ ingegooid en twintig keer achter elkaar de hit ’A Whiter Shade of Pale’ van Procol Harum gedraaid. Twintig keer gaat net, maar soms was het wel vijf dollar! Tot op de dag van vandaag zie ik bij het horen van deze hit twee patrijspoorten, daartussen een jukebox, met op de achtergrond deinende golven van de oceaan.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Klik hier voor de Vrij Magazine Spotify Playlist Liedje van de Lezer.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.