Wandelende voorstelling ‘Het geheim van de kanaalgravers’ tijdens Week van de Industriecultuur

© Tekening Eric Coolen

Pieter van Hove
IJmond

De herfstvakantie nadert, dus is het weer tijd voor de Week van de Industriecultuur in het Noordzeekanaalgebied.

Zoals het woord het al zegt staat het bedrijfsleven, in samenhang met cultuur, centraal in de week van 14 tot en met 21 oktober. In het bijzonder gaat het om de maakindustrie, creatieve bedrijvigheid en vakmanschap. Het programma staat nog niet helemaal vast, maar uiteraard staan er bedrijfsbezoeken gepland. Verder zijn er workshops fotografie en voor de kinderen workshops techniek.

Aan theater is ook gedacht. In Velsen is er de wandelende voorstelling ‘Het geheim van de kanaalgravers’ en in IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad zijn er verschillende vaartochten. In de laatste plaats is er ook op het Hembrugterrein de voorstelling Kruit van culturele partner IFIKZ. Deze laatste verzorgt ook een fototentoonstelling en een filmfestival.

Met de vaartochten wil de organisatie speciale aspecten van de industrie in het gebied belichten, zoals de geschiedenis van de cacao, de scheepvaart en de vele karakteristieke gebouwen langs het water.

Naar verwachting wordt dezer dagen de site www.industriecultuur.nl operationeel voor het volledige programma en het reserveren van tickets bij bepaalde activiteiten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.