Wedstrijd van de week: DSS op zoek naar de eerste winst van het seizoen

Bart Slegers
Haarlem

Met twee gelijke spelen zijn de vrouwen van DSS niet echt uit de startblokken geschoten. FC Eindhoven boekte twee zeges. Maar ook niet zeer overtuigend. Het wordt meteen een duel voor de Haarlemmers van aan- of afhaken.

DSS-trainer Hassan Azoum zag zeker in het tweede duel genoeg aanknopingspunten voor dit seizoen. ,,We willen graag een stabiele topklasser zijn en goede talenten afleveren voor BVO’s zoals Telstar. Dan zal je iedere wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal bij de les moeten zijn. Dat gebeurde in het eerste duel niet en dan loop je snel achter de feiten aan. Het stond tactisch en organisatorisch niet goed”, aldus Azoum.

,,Ik zie overigens nog steeds genoeg progressie binnen de ploeg”, gaat de trainer verder. ,,Tegen Wartburgia speelden we veel beter.”

De Hoofddorper kent FC Eindhoven nog uit zijn tijd bij Ter Leede. ,,Dat is een tegenstander waarbij de ambities niet onder stoelen of banken worden geschoven. Die willen op de langere termijn naar het hoogste niveau. Ze leiden deels zelf speelsters op en halen ze ook wel van buitenaf. Ze trekken bijvoorbeeld speelsters aan die nu bij PSV afvallen. Een geduchte opponent.”

Azoum kijkt uit naar de thuiswedstrijd. ,,FC Eindhoven timmert aan de weg, dus ik ben benieuwd hoe ze zich tegen ons presenteren. Ik heb ze niet echt zien spelen, want het scouten van wedstrijden in Eindhoven is toch wat lastiger. We starten altijd op dezelfde manier in een 4-3-3 systeem. We gaan uit van eigen kracht en zullen ons op kleine details aanpassen. Dat hangt ook van de wedstrijd af. Helaas kunnen we niet beschikken over de voltallige selectie. Aanvallend wordt het puzzelen.” DSS zal het namelijk moeten stellen zonder twee vaste aanvallers. Roos van der Sluis liep een zware blessure op tegen Wartburgia. Verdere echo’s zullen moeten uitwijzen wat er beschadigd is in de knie. Genevieve Maartens kreeg twee keer geel en is geschorst. Ook Emma Hofstra is geblesseerd.

Rapporteur Cees Nuijens zal namens deze krant binnen de gelederen van DSS op zoek gaan naar de beste speelster.

Bart Slegers

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen