Mist je knuffel een oog? Tijdens International Repair Day kun je gratis oude spullen repareren in Haarlems provinciehuis

Oude elektrische apparatuur.© Foto ANP/Niels Wenstedt

Van onze verslaggever
Haarlem

In het provinciehuis wordt volgende week zaterdag 15 oktober een Repair Café georganiseerd. Van 10 tot 14 uur kunnen bezoekers naar de Johan Remkeszaal komen om met reparateurs uit de omgeving gratis hun oude spullen te repareren.

Hulp

In de zaal is gereedschap en materiaal om allerlei reparaties aan bijvoorbeeld elektrische apparaten, speelgoed, kleding uit te voeren. Let wel: een bezoek aan het provinciehuis betekent geen gegarandeerd succes. De slagingskans is ongeveer 60 procent.

Reparateurs van drie lokale Repair Cafés, namelijk die in Vogelenzang, Overveen en Haarlem West bieden de helpende hand. Onder hen zijn elektriciens, naaisters en timmerlieden. Ze leggen bovendien aan de bezoekers uit hoe zij thuis de reparaties uit zouden kunnen voeren.

Het café wordt georganiseerd op International Repair Day. Op die dag is aandacht voor het repareren van spullen. Nieuwe spullen kopen zorgt voor de meeste milieu-impact van de gemiddelde Nederlandse consument. Repareren in plaats van weggooien en nieuw kopen, verkleint die impact.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.