Kagia geeft voorsprong uit handen en is nog steeds puntloos

Rinus van der Lugt
Alphen aan den Rijn

Diep ontgoocheld liep Kagia-trainer Hein Leliveld het veld van Alphia af. Zijn ploeg had bij de rust een veilig lijkende 2-0 voorsprong in handen, maar uiteindelijk liepen de spelers met lege handen de kleedkamer in: 3-2.

,,Als je de gehele wedstrijd bekijkt, kan je geen andere conclusie trekken dat de zege van Alphia verdiend is. Maar ja, als je tegen de verhouding in bij de rust met 2-0 voorstaat dan mag je dat eigenlijk niet meer uit handen geven”, analyseerde Leliveld.

Dat de bezoekers de eerste twintig minuten zonder kleerscheuren doorkwamen, was eigenlijk een wonder. De thuisploeg zette Kagia op eigen helft vast, maar omdat de meest mooie kansen om zeep werden geholpen bleven de bezoekers in deze fase overeind.

,,Wij krijgen in de eerste helft misschien twee en een halve kans”, had Leliveld gezien. ,,Maar wij benutten er wel twee.”

Beide malen was Rens Lamboo het goudhaantje. ,,Alphia gaat stormen”, hield de trainer zijn spelers voor. ,,Probeer de beginfase goed door te komen.”

Helaas slaagde Kagia daar niet in want na tien minuten was het 1-2. ,,Wij waren vervolgens niet in staat de bal in de ploeg te houden. Daarom kon Alphia steeds meer druk zetten.”

Tot tien minuten voor tijd hield Kagia stand, waardoor Leliveld al voorzichtig hoopte dat de eerste punten binnengehaald konden worden. Helaas niet, want in een tijdsbestek van drie minuten velde de thuisploeg het vonnis over de bezoekers door tweemaal te scoren: 3-2.

Overige uitslag:

AMVJ-Koninklijke HFC 2-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal