Koning en koningin feliciteren wereldkampioen Max Verstappen

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Max Verstappen gefeliciteerd met het kampioenschap in de Formule 1. Ze spreken van een "ultieme prestatie" van de Limburger.

"Na een moeizame start van dit seizoen herpakte Max Verstappen zich op grootse wijze door maar liefst twaalf van de achttien races én beide sprintraces te winnen", aldus de koning en koningin. "Vandaag werd de ultieme prestatie geleverd met het behalen van de wereldtitel Formule 1 bij de Grand Prix van Japan onder uitdagende omstandigheden."

Ook prins Bernhard feliciteert Max Verstappen op sociale media met zijn titel. "Wauw", schrijft Bernhard, mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort.

Spannende conclusie

Vorige maand overhandigde de prins de autocoureur nog de winnaarstrofee van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. De prins sprak achteraf op Instagram van een "epische race".

Ook de vader van Bernhard, Pieter van Vollenhoven, complimenteert Max Verstappen. "Verstappens eerste wereldtitel was de doorbraak, de tweede maakt hem groots", schrijft de echtgenoot van prinses Margriet op Twitter. Van Vollenhoven noemt het "vakmanschap" en een "geweldige prestatie" van de autocoureur. "Gelukwensen en alle complimenten!!"

De conclusie van de Grote Prijs van Japan was zondag nog even spannend. Verstappen werd wereldkampioen omdat Charles Leclerc een tijdstraf had gekregen voor het afsnijden van een bocht in de laatste ronde. De Monegask viel daardoor terug van de tweede naar de derde plaats en daardoor haalde Verstappen de wereldtitel binnen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.