Verre ingooi van Niels Vahlkamp brengt SCPB ’22 verlossende treffer tegen SO Soest

Bart Slegers
Badhoevedorp

Ook na het derde duel in de tweede klasse heeft SCPB ’22 nog geen punten gemorst. SO Soest hield heel lang stand maar moest toch buigen in de absolute slotfase: 3-1.

SCPB-trainer Danny Hijzelendoorn waakte vooraf vooraf voor onderschatting, omdat Soest nog geen punten had overgehouden aan de eerste twee duels. ,,Dat zegt me dan maar weinig. Zeker omdat ze al tegen sterke ploegen als ZSGOWMS en Roda ’23 hadden gespeeld. Daar kun je van verliezen.”

In het eerste deel van de wedstrijd kwam de thuisploeg goed weg, want de ploeg uit Soest kreeg al snel drie grote kansen. Die maakten de bezoekers niet waarna SCPB wel scoorde uit de eerste kans. Ralf Fenne was de vormgever van de 1-0.

Uit het niets stond het vlak voor de rust wel weer 1-1. Dat was juist in een periode in de wedstrijd dat de Badhoevedorpers steeds sterker werden. Dat beeld zette zich ook door na de rust. Soest kon het niet meer belopen en moest het initiatief volledig aan SCPB laten.

De ploeg van Hijzelendoorn kreeg de bal er maar niet in. ,,Dan vrees je toch op een gegeven moment dat je tegen onnodig puntverlies gaat aanlopen”, aldus Hijzelendoorn. Toch kwam het goed, maar het duurde wel tot minuut 89. Uit een verre ingooi van Niels Vahlkamp kopte Dennis Dinkgreve de bal in het doel. Thom Leenen maakte het feest helemaal compleet met de derde treffer van de thuisploeg.

Hijzelendoorn was wel content met de uitstekende tweede helft van zijn formatie. ,,Je probeert in de rust wat zaken recht te zetten en anders te gaan doen. De spelers voerden dat echt voortreffelijk uit. We speelden de tegenstander zoek en alleen het belonen met goals lieten we te lang achterwege. Hij wilde er maar niet in. Dan valt ie toch nog en dat komt ook omdat we in een goede flow zitten.”

SCPB ’22 staat na drie wedstrijden fier aan kop met ZSGOWMS die beiden als enige ploegen het volle pond hebben.

Overige uitslagen: Hooglanderveen - DSOV 6-0. DIOS - DCG 1-2. Doelpunt DIOS: Robin van der Voort. Saenden - Bloemendaal 3-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen