Dubbele gevoelens bij Koninklijke HFC na later gelijkmaker in Tiel

Rob Spierenburg
Tiel

Koninklijke HFC is voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven. In Tiel werd het tegen het laag geklasseerde TEC 2-2.

Koninklijke HFC-Trainer Gertjan Tamerus hield een dubbel gevoel over aan de zondagse remise in het land van Flipje. ,,Aan de ene kant ben ik ongelooflijk blij met het punt aangezien wij in de 88ste minuut met 2-1 achter kwamen. Als je dan in de blessuretijd gelijk weet te komen, dan zorgt dat voor een enorme opluchting. Aan de andere kant hebben wij in de eerste helft veel kansen gekregen om te gaan rusten met een veel ruimere voorsprong dan 0-1. In dat licht gezien valt de 2-2 dus weer tegen.’’

Kruising

Na ruim een half uur bekroonde HFC een prima start met de 0-1. Na een mislukte uittrap van TEC-doelman Swaneveld kwam de bal terecht bij Roy Castien die na een perfecte aanname de bal binnen boogde. Op slag van rust leek de dikverdiende 0-2 te vallen, maar dit keer vond Castien de kruising.

Na de rust leverde het voorspelbare Tielse offensief Koninklijke HFC heel wat hachelijke momenten op.

Uitvallen

Het uitvallen van doelman Mitchel Michaelis in de vijfde minuut na de rust deed de ploeg bepaald geen goed. Juist in zwaar weer is Michaelis bij HFC onmisbaar. Thomas Hoekstra nam de honneurs waar en kreeg in de slotfase twee treffers om de oren. Met nog tien minuten te gaan zorgde Marciano Mengerink voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd scoorde Camará uit een hoekschop de 2-1.

De goal werd door het thuispubliek bejubeld als winnende treffer. Een misvatting. De extra tijd liep al toen Tamerus centrale verdediger André Morgan de spits in dirigeerde. De granieten voetballer kopte de bal door naar de voor Castien ingevallen Joas Kors die met een omhaal Zakaria Eddahchouri bereikte. Bij de tweede paal liep de spits de 2-2 binnen. Het leverde het derde gelijkspel in de laatste vijf ontmoetingen op.

tweede divisie

TECKon.HFC2-2

34. Castien 0-1, 79. Mengerink 1-1, 88. Camará 2-1, 90+2 Eddahchouri 2-2.

Koninklijke HFC: Michaelis (49. Hoekstra); Dekkers (65. Van den Ban), Hols, Offerhaus, Morgan, Hilton; Tros, Vlak, Noordmans; Castien (85. Kors), Eddahchouri.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen