Man (20) uit IJmuiden overleden bij zwaar ongeval op N9: auto botst op touringcar

© foto DNP.NU

1 / 4
Bergen

Een 20-jarige man uit IJmuiden is zondagmiddag rond 16.45 uur overleden bij een zwaar ongeval op de N9 ter hoogte van Bergen. Zijn auto botste op een touringcar.

Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Meerdere andere personen raakte gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De politie spreekt over een frontale aanrijding. De klap zorgde ook voor zware schade aan de twee betrokken voertuigen. Het motorblok van de auto belandde meters verderop in de greppel.

In de touringbus zaten veertig Duitse toeristen. Volgens de politiewoordvoerder lijkt het er niet op dat zij gewond zijn. De passagiers hoeven ook niet naar een ziekenhuis voor controle en worden overgebracht naar een opvangplek. De N9 is in beide richtingen afgesloten, tussen Bergen en Schoorl-Oost. Verkeer wordt omgeleid. De weg blijft tot 23.00 uur dicht. De verkeersongevallenanalyse van de politie is een onderzoek gestart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.