Met vier treffers is Arno Dijkstra belangrijk voor HBC tegen IVV

Arno Dijkstra scoorde vier keer voor HBC.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Heemstede

De eerste klasse weet nu ook wat de ambities zijn van HBC. Het ongeslagen IVV werd met 5-2 naar huis gestuurd. Mede door vier treffers van Arno Dijkstra.

,,We gaan nu over ze heen op de ranglijst. Het zegt allemaal nog niks na drie duels. Pas bij de winterstop zal blijken hoe we er voor staan. Maar tot nu toe staan we er goed bij”, vertelde trainer Jasper Ketting.

In de eerste helft vlotte het niet zo voor de thuisploeg. Het leek of het heilige vuur een beetje ontbrak en de spelers kwamen telkens een stapje tekort. Arno Dijkstra maakte wel de 1-0 maar de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Via Jesse van Loon kwam HBC op 2-1. Toch wist IVV weer de gelijkmaker te produceren. ,,Voor mijn gevoel was de conditie daarna van doorslaggevend belang. De investering die voor rust was geleverd, betaalde zich uit. En Arno Dijkstra had het op zijn heupen”, zag Ketting zijn aanvaller nog drie keer scoren. De 5-2 van Dijkstra was uit een strafschop nadat Shady Shehata omver was gekegeld.

,,We hebben een aardig ploegje dat tegen een stootje kan. Op de bank zaten drie spelers die ook in de basis hadden kunnen starten en dan moeten er nog een paar aansluiten. Op de langere termijn is dat handig met schorsingen en blessures. En af en toe is het je beurt om wissel te zijn”, heeft Ketting een grote selectie die dus wat kan opvangen als het nodig is.

Het duel tussen Hoofddorp en AGB werd afgelast door de KNVB omdat het aantal tuchtzaken bij de Amsterdamse club hand over hand toeneemt. Ketting: ,,Ze hoeven van mij niet uit de competitie maar ik ben blij dat we daar al gelijk hebben gespeeld. Dat gaan niet veel ploegen ons nadoen.”

Overige uitslag:

Hillegom-Vitesse’22 3-3. Doelpunten Hillegom: Peruchi, Van der Neut en Jansen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen