Poetin: Oekraïense geheime dienst zat achter explosie Krimbrug

ANP Producties | Bron: ANP
Moskou

De Russische president Vladimir Poetin geeft de Oekraïense geheime dienst de schuld van de enorme explosie die zaterdag fikse schade veroorzaakte aan de Krimbrug, de enige vaste verbinding tussen Rusland en het door de Russen geannexeerde schiereiland de Krim. De president baseert zijn conclusie op het werk van een speciale onderzoekscommissie die de explosie onderzocht heeft en spreekt van een "terroristische daad".

Zaterdag stelde Oekraïne nog dat de Russen waarschijnlijk zelf achter het opblazen van de Krimbrug zitten. Het zou het resultaat zijn geweest van een interne machtsstrijd in Moskou, suggereerde het kantoor van de Oekraïense president Volodimir Zelenski. "Opgemerkt moet worden dat de ontplofte vrachtwagen, volgens alle aanwijzingen, de brug vanuit Russische kant is opgereden. Het is dus in Rusland waar de antwoorden moeten worden gezocht", zei een adviseur van Zelenski.

Eerder zei Rusland dat de explosie was veroorzaakt door een bom in een vrachtauto en dat de eigenaar van deze wagen uit Rusland kwam. Door de ontploffing stortte een deel van de verkeersbrug in, maar inmiddels is het verkeer weer hervat op het rijdek dat niet is beschadigd. Ook treinen op de ernaast liggende spoorbrug rijden weer.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.