Collectief van Rood-Wit is te sterk voor Oss

Yfke Walter heeft Rood-Wit op een 1-0 voorsprong gebracht.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Finn van Leeuwen
Aerdenhout

In een zonnig Aerdenhout hebben de vrouwen van Rood-Wit zondag goede zaken gedaan in de overgangsklasse. Hekkensluiter Oss werd met 4-2 verslagen. Een overwinning gerealiseerd door een hecht collectief, dat blijkt vooral uit het feit dat er vier verschillende doelpuntenmakers waren.

De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Yfke Walter en Dorah Kowalski. De goal van laatstgenoemde was van grote schoonheid; zij pushte een strafcorner stijf in de rechterkruising. Oss kwam terug tot 2-1, maar nog voor de rust was de marge al weer twee door een doelpunt van Janneke Honout. In de tweede helft werd het 4-1 dankzij topscorer Ryanne van Dooijeweerd.

Rood-Wit speelde bij vlagen uitstekend hockey en veroverde verdiend de drie punten. Het tactische plan dat vooraf was bedacht door coach Sake Hermans kwam perfect tot uiting op het veld. Aanvoerster Janneke Honout klonk na afloop opgetogen hierover en sprak haar blijdschap uit over de gewonnen wedstrijd én de speelwijze. ,,Vanaf de eerste minuut hebben we het plan goed uitgevoerd. We wonnen hoog op het veld veel ballen en van daaruit konden we makkelijk en goed aanvallen. Na de rust hebben we het rustig uitgespeeld.”

De tegenstand van Oss kon gerust matig genoemd worden, Rood-Wit kwam geen moment echt in de problemen. ,,De tegengoals kwamen door onze eigen fouten”, aldus Hermans. De coach gaat naar eigen zeggen met een fijn gevoel de herfstvakantie in. ,,Ja, we hebben het gewoon goed gedaan. We maakten mooie doelpunten en stonden verder goed te verdedigen.”

Rood-Wit blijft door de overwinning ongeslagen en het hoogste vrouwenteam draait na zes gespeelde wedstrijden keurig bovenin mee. Tot lichte verbazing van teamcaptain Honout: ,,We spelen echt niet altijd prachtig hockey en zijn op papier niet het beste team. Maar we willen vechten en werken voor elkaar en dat resulteert in deze stand.”

Overige uitslagen:

Promotieklasse dames: MOP-HBS 1-1. Doelpuntenmaker HBS: Houtkamp.

Promotieklasse heren: Hurley-HBS 2-3. Doelpuntenmakers HBS: Thoolen en Kroese.

Overgangsklasse heren: Phoenix-Rood-Wit 4-1. Doelpunt Rood Wit: Delisle. Reigers-Xenios 4-2. Doelpunten Reigers: Van Huiden, Van den Bergh (2) en Dekker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen