GroenLinks wil Anouk Gielen (23) als lijsttrekker bij verkiezing Provinciale Staten

Anouk Gielen.© Aangeleverde foto

Ivo Laan
Haarlem

Fractievoorzitter Anouk Gielen (23) van GroenLinks is voorgedragen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen van Provinciale Staten in Noord-Holland op 15 maart 2023.

Gielen zit sinds vier jaar in de Staten voor GroenLinks dat negen zetels heeft. Na het doorschuiven van Rosan Kocken die gedeputeerde werd, is Gielen sinds juni fractievoorzitter van de Noord-Hollandse GroenLinksfractie.

De Amsterdamse Gielen reageert in een verklaring op haar voordracht: ,,Mijn generatie weet als geen ander hoe urgent de klimaatcrisis is. De provincie is relevanter dan ooit in het aanpakken van het stikstofprobleem, natuurherstel en de opwek van duurzame energie’’, zegt ze. Haydar Erol, voorzitter van de Noord-Hollandse afdeling: ,,Anouk is bevlogen idealistisch en daadkrachtig. Ze leidt de fractie met verve, is een strategisch onderhandelaar en een goede debater die onze idealen in politieke resultaten omzet.’’

De leden van GroenLinks moeten de voordracht nog bekrachtigen. Op 26 november stemmen ze over de kandidatuur en de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.